Најбогатите луѓе во Русија го зголемија своето богатство за 152 милијарди долари во текот на изминатата година. Ова беше поттикнато од високите цени на природните ресурси и закрепнувањето од огромните парични загуби што ги доживеаја веднаш по почетокот на војната во Украина, објави Форбс.

Русија има 110 официјални милијардери на листата, 22 повеќе од претходната година, според руското издание на Форбс, кое вели дека нивното вкупно богатство се зголемило на 505 милијарди долари од 353 милијарди долари кога листата беше објавена минатата година.