„Еден од поуспешните проекти е Мој ДДВ и сосема си го оправда своето постоење. Ние од денес почнуваме со исплата за претходното тромесечје. За третото тромесечје од 2023 година, повратот ќе биде околу 790 милиони денари, а ќе се однесува на 459.670 корисници на оваа мерка.

Бројката на корисници се зголемува и им благодарам на граѓаните кои се наши инспектори кои што пријавуваат и овозможуваат да се бориме со сивата економија,“истакна Лукаревска на Македонската Телевизија.

Лукаревска посочи дека повратот на ДДВ од наредната година може да биде и повисок од моменталниот од 2100 денари, односно тој постепено да се зголемува.