Објавена е мапа на која се гледа колку милијардери има во европските земји.

Мапата, направена според податоците на „Форбс“ и „Јуроп магазин“, се однесува на 2023 година, а богатството се мери во американски долари.

Во земјите од Западен Балкан нема милијардери.

А што се однесува до соседите и другите, има шест милијардери во Грција и двајца во Бугарија.

Понатаму, шестмина во Романија, тројца во Унгарија и 64 во Италија.

Според овие податоци, Германија има најмногу милијардери, дури 126. Во Естонија и Португалија има по еден милијардер.