Лери Конор, директорот на американската компанија за недвижнини, со своите вработени ја сподели добивката од 1,6 милиони долари (околу 1,5 милиони евра), што ја оствари на берзата за само осум дена, пренесува Beezlife.

Бонусите се движеа од 2000 до 9 000 $, во зависност од позицијата во која работат вработените.

Како што рече, тој верува дека за време на кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот, сите треба да се држат заедно и затоа тој со задоволство го споделил профитот со оние кои учествувале во таа добивка, „оние кои навистина преземале акција во тешки моменти“

„Не го сметам за подарок, вие го заработивте“, рече Конор.

Минатиот месец Конор ги изненади своите 400 вработени за време на видео конференција со веста дека планира да им исплати бонус. Работниците биле шокирани, а некои дури започнале да плачат од среќа.

„За мене, ова е благослов. Тоа ми значи неверојатна работа “, рече вработената во компанијата, додавајќи дека планира финансиски да му помогне на семејството, како и дека товарот паднал од грбот.

Конор Груп, со седиште во Дејтон, поседува и управува со заедници за луксузни станови на 14 пазари, според нејзината веб-страница.