Новата цена на „еуродизел“ ќе изнесува 83 денари, на екстра лесното масло за домаќинство 82, „еуросупер-95“ ќе се продава за 81, а „еуросупер-98 за 83,00 денари за литар.

Дизелот и екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ1) од полноќ поевтинуват за 3, а бензините од 95 и 98 октани за 2,50 денари по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика.

Новата цена на „еуродизел“ ќе изнесува 83 денари, на екстра лесното масло за домаќинство 82, „еуросупер-95“ ќе се продава за 81, а „еуросупер-98 за 83,00 денари за литар.

За 0,886 денари се намалува и цената на Мазутот М-1 НС и еден килограм ќе чини 45,087 денари.