Откако Западот воведе строги економски и финансиски санкции кон Русија, вклучително и протерување на некои руски банки од системот „СВИФТ“ и замрзнување на финансиите на руската централна банка, Русите се упатија кон банкоматите.

Вредноста на руската рубља утрово драстично падна.

Рускиот весник „Новаја Газета“ објави видео на кое Русите во Москва чекаат во редици за да подигнат пари од банкомати.