Каиро (Ројтерс) – Саудискиот престолонаследник денес (понеделник) започна проект за изградба на првиот нуклеарен истражувачки реактор во кралството, објави Саудиската прес агенција.

Престолонаследникот Мохамед бин Салман во понеделникот објави седум стратешки проекти од областа на обновливите извори на енергија, атомска енергија, вода, генетска медицина и авионската индустрија за време на неговата посета на King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST)

Двата најзначајни проекти започнаа со нуклеарен истражувачки реактор и центар за развој на авионски конструкции.