Екипата на Ценометар.мк на терен ги забележа следните, досега најголеми поскапувања во одредени маркети на следните производи:

Краставицата поскапела за 39 денари!
Кромидот поскапел за 8 денари во просек!
Печурки свежи поскапеле за 33 денари!
Јајца 10/1 – поскапеле за 18 денари!
Млеко 3.2% масленост поскапело за 12 денари!
Путерот за 100 грама поскапел во просек за 23 денари!
Ајдамерот поскапел за 124 денари во просек!
Гаудата поскапела до 135 денари!
Мелено месо – поскапо за 60 денари!
Свинска кременадла – во некои маркети поскапа за 90 денари!
Свинска кртина – поскапа за 30 денари!
Говедска кртина поскапела до 134 денари!
Пиле свежо – поскапело во просек за 34 денари!
Пилешки стек замрзнат – страшен скок од 125 денари во поединечни маркети!
Замрзнат батак – поскап за 84 денари!
Чајна за 45 денари поскапа!
Туна – 8 денари за 100 грама – поскапа!
Нескафе лименка од 200г – 50 денари поскапо!
Овие поскапувања се однесуваат за периодот од месец Август до сега, значи околу 2 месеци!

Досега нашиот сервис, немаше забележано поскапувања со овој интензитет – никогаш досега, велат од ценометар.