Оглас за вработување во Централна Кооперативна Банка АД Скопје

2018-02-20 09:46

      Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на квалитетни и високо мотивирани лица заинтересирани за следниве работни места: 1.     Соработник за клиентска услуга и тоа: Филијала Скопје – 3 лица Филијала Куманово – 1...

Нов директор во ЕЦБ во Шпанија е Луис Де Гуиндос

2018-02-20 09:30

  Нов заменик директор во Европската Централна Банка  по многу игри и притисоци е Луис Де Гуиндос кој досега беше министер за економија на Шпанија. Европскиот парламентарен комитет задолжен за финансии не е премногу среќен со изборот на шпанскиот министер кој досега има искуство...

Ивозот на тутун на рекордно ниво во 2017 година

2018-02-20 09:15

Во вредност од вкупно 139,1 милион евра, тутун и тутунски производи се извезени во 2017 година . Во споредба со преходната година извозот во 2017 е зголемен за 20,5 милиони евра.   Додека пак споредено со изминатите  10 години, извозот на тутунот  минатата година...

Нова финансиска помош за Грција до крајот на март

2018-02-20 08:45

Грција ќе добие нова транша на финансиска помош до крајот на март оваа година. Грција има исполнето 99 проценти од условите за добивање нова транша финансиска помош, но ќе ја добие не порано од крајот на март, се посочува во заклучокот на министрите за...

Данок од 10 милијарди долари плаќа Бил Гејтс на САД

2018-02-20 08:37

    Американскиот милијардер Бил Гејтс смета дека како и другите богати даночни обврзници во САД треба да плаќа повисок данок иако даночната реформа на претседателот Доналд Трамп ја нарече регресивна. Тој изјави дека би требало тој да плаќа повисок данок иако има платено најголем...

Макпетрол се стекна со сопствени акции

2018-02-20 07:54

    Македонската берза извести дека Макпетрол АД Скопје откупи 24  сопствени акции и во моментов поседува 3.771 сопствени акции што претставува 3,36%од вкупниот број на акции. За ова и многу повеќе може да прочитате на официјалната страна на Македонската берза.

Од светските резерви на злато 78% се сопственост на 20 земји

2018-02-19 19:03

20 земји имаат 78,23% од светските резерви на злато, а вкупно 33 земји имаат повеќе од 100 тони од овој благороден метал. Последните податоци од Светскиот совет за злато се од февруари, но се однесуваат на декември 2017-та година, бидејќи некои од земјите ги...

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на секторот за процесирање

2018-02-19 19:02

Службата за човечки ресурси на Стопанска банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за администрација и евиденција на депозити, објавува ОГЛАС за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител. Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови: – Економски факултет,...

Оглас за вработување во Стопанска Банка а.д. Битола за раководител на Служба платен промет во земјата

2018-02-19 19:00

Службата за човечки ресурси на Стопанска Банка а.д. Битола за потребите на Секторот за процесирање, Служба за платен промет во земјата, објавува ОГЛАС за ангажирање еден (1) извршител на работното место раководител. Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови:  Економски факултет, ...

Уапсен гувернерот на централната банка на Летонија – Илмар Римшевич

2018-02-19 18:58

Гувернерот на летонската централна банка, Илмар Римшевич, беше уапсен денеска од страна на антикорупциската агенција, соопштија од кабинетот на премиерот. „Бирото за превенција и борба против корупцијата го уапси гувернерот на Банката на Летонија“, се наведува во соопштението. Сѐ уште не се соопштени причините за...