Повторно поскапување на бензините и дизелот

2018-04-02 11:46

    Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави новите цени на горивата – вечерва на полноќ цените ќе се зголемат меѓу 1.5 и 2 денари! Во согласност со методологијата за пресметка на цените, од вечерва на полноќ малопродажните цени на горивата се зголемуваат во...

Продолжува трендот на намалување на просечните каматни стапки на кредитите и штедните влогови

2018-04-02 11:23

Како што соопшти Народната банка  во февруари 2018 година, продолжува трендот на намалување на просечните каматни стапки на вкупните кредити и вкупните депозити.  Промената е минимална, при што каматните стапки на вкупните кредити и депозити се сведоа на 5,70% и 1,50%, соодветно.   Просечната каматна...

Најголемо откритие на нафта и гас на својата територија открил Бахреин произведувачот на нафта

2018-04-02 10:58

    Бахреин соопшти дека открил најголемо нафтено и гасно поле во историјата на таа мала држава на Заливот.   Официјалната агенција БНА ги цитираше властите кои проценуваат дека количината е „многупати’“ поголема од познатите резерви на Бахреин.   Постоечкото нафтено поле во Бахреин...

Охридска Банка со известување за времено отстранет банкомат во Охрид

2018-04-02 09:35

  Во соопштението на банката стои  дека банкоматот на локација Летница во Охрид е времено отстранет. На располагање ви стојат останатите банкомати во градот, експозитурите на Банката, како и мобилното и електронското банкарство.  

Дивиденда во бруто-износ од 94,4 милиони денари ќе исплати ТТК Банка АД Скопје

2018-04-02 09:22

      ТТК Банка АД Скопје на Собранието на акционери кое се одржа на 30.03.2018 донесе одлука да се исплати дивиденда во бруто-износ од 94.420.352 денари.   Висината на бруто-дивиденда по акција ќе изнесува 104 денари.   Последен ден на тргување со право...

Оглас за продажба на имот објави Стопанска Банка АД Скопје

2018-04-02 08:30

      Стопанска банка АД – Скопје објавува оглас за продажба на : Деловен објект (населба Капиштец, спроти Трговскиот Центар „Зебра”) на ул.Васил Ѓоргов 11, Скопје, лоциран на КП 536/1 за КО Центар 2 со вкупна површина од 4091м2 согласно Имотен лист бр.58830,...

Љубе Рајевски нов неизвршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД

2018-04-02 08:11

Одлуката за избор на Љубе Рајевски како нов член на Одборот на директори беше донесена на седница на Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД Скопје.   Инаку Љубе Рајевски, еден од долгогодишните директори на Тутунска и потоа по преземањето и на НЛБ Банка,...

Croatia Academy и Dekra организираат обука за “Вештини за успех “

2018-04-02 07:43

  CROATIA Академија и DEKRA Arbeit Group Ви овозможуваат обука на тема: „Вештини за успех“.   Цел на обуката е стекнување на практични знаења и вештини за млади лица кои ќе им користат во кариерниот развој.   Која е целта на оваа обука?  ...

Кина им возврати на САД со царини за 128 американски производи

2018-04-02 07:19

  Како што објави кинеското Министерство за финансии Кина им возврати на САД за царините  за челик и за алуминиум со тоа што им наметнуваат на царини во висина од 25 отсто за 128 производи.   Официјален Пекинг предупреди минатиот месец дека размислува за...

Групација Топлификација за 2017 година оствари добивка од 3,3 милиони денари

2018-04-02 07:04

“Топлификација” за предходната 2017 година остварила нето профит по оданочување од 3.398.000 денари. Ова компанијата го соопшти преку  Македонската берза. Вкупните приходи се во износ од 238.559.000 денари во 2017 година. Вкупните приходи се состојат од приходи од продажба, други оперативни приходи и финансиски приходи....