Зголемете го Вашиот бизнис преку делење флаери во Охрид за време на лето и празници

2019-05-02 09:00

Доколку имате Ваш бизнис и сакате да ја зголемете Вашата видливост на пазарот а исто така и Вашите продажби, еден од најефективните начини за тоа е да се доближете директно до клиентите е преку рекламен материјал даден на рака или во поштенско сандаче.  За...

Зголемете го Вашиот бизнис преку делење флаери во Охрид за време на лето и празници

2019-04-30 14:52

Доколку имате Ваш бизнис и сакате да ја зголемете Вашата видливост на пазарот а исто така и Вашите продажби, еден од најефективните начини за тоа е да се доближете директно до клиентите е преку рекламен материјал даден на рака или во поштенско сандаче.  За...

Политичарите крадат? Прочитајте што се случува со нашите пензиски фондови!!!

2019-04-10 10:22

Го почнувам овој текст, неможејќи сеуште да ги средам импресиите од некои калкулации кои ги изведував. Имено, како на сите нас, и мене ми дојде „зелен плик“ во врска со нашите пензиски заштеди во вториот приватен задолжителен пензиски фонд. Нема да посочам која е...

Анкета: Дали ја поддржувате легализацијата на марихуаната во Охрид и Струга?

2019-03-27 12:19

Почитувани читатели на БанкоМетар.мк. Согласно последните гласини во врска со легализацијата на марихуаната на подрачјето Охрид и Струга, ние како национален сервис, но локализиран во Охрид, сакаме да ја запрашаме нашата ценета публика што мисли за овој предлог, кој иако сеуште е во рамките...

Видео – Кои се причините за нееднаквостa?

2019-03-25 10:01

Видео – Која е вистинската вредност на парите? Втор дел

2019-03-07 09:30

Мислите дека една банкнота е пари и дека банките вашите пари ги чуваат и се заштитени.  Тоа, навистина е погрешно.

Ние , пак напротив, го советуваме Заев да ја зголеми минималната плата

2019-02-14 11:21

Во денешниот печат можеме да забележиме дека преовладува веста дека Делегацијата на германското стопанство во Македонија ги советувала нашиот премиер и Владата дека тие биле строго против зголемувањето на минималната плата во Македонија и дека таквата одлука ќе влијаела негативно на инвестициските активности на,...

Видео – Почеток на Економијата

2019-02-12 12:15

Ова е дел од серија видеа објавени од WeTheEconomy кои ќе ги објавиме на Банкометар. Видеата се од генерален карактер, објаснувањето на содржината е пристапно можеби и комично на моменти и содржат информации кои секој човек треба да ги знае. Во ова видео е...

Како Јапонија (на крајот) го промени светот со нулта каматни стапки

2019-02-06 11:32

(Блумберг) – Долго време пред САД и Европа да ги прифатат радикалните монетарни политики во последната деценија за време на светската финансиска криза, истите ги спроведе Банката на Јапонија. Пред дваесет години – кога американската економија беше во силна коњуктура под претседателот на Федералните...

Комерцијална Банка А.Д. Скопје најверојатно планира затворање на експозитури и отпуштања

2019-01-30 16:22

Согласно последно објавената Програма на мерки и активности на деловната политика и финансиски план на Комерцијална Банка А.Д. Скопје за 2019 година, доколку внимателно се прочита и проучи има некои делови кои се вредни за обсервација и соодветно нотифицирање. Иако е несомнено дека банката е...