Започна наградната игра “Биди во Плус со Credissimo Плус”

2018-07-02 14:45

Од денеска започнува голема наградна игра која ја организира водечката компанија за финансиски услуги, Кредисимо – „Биди во плус со Кредисимо Плус“. Ако чувствуваш дека среќата е на твоја страна, сега имаш шанса да освоиш многу награди. Учествувај во наградната игра и стани добитник...

Станбени кредити со 2,9% фиксна каматна стапка на ЦКБ Банка

2018-07-02 14:04

Промотивно до 31.07.2018 година. Станбени кредити со 2,9% фиксна каматна стапка за првите 3 години Предности:   1 500 МКД провизија – при подигнување на Барањето за кредит; 1,50% административни трошоци се пресметува и наплатува еднократно од износот на одобрениот кредит; Без провизија за обработка...

Кроациа Осигурање ги купува Централ Осигурање и Тестинг Груп

2018-07-02 13:21

Хрватскиот осигурувач Кроациа Осигурање соопшти дека постигнала договор за целосна аквизација на босанските осигурителната компанија Централ Осигурање и Тестинг Груп. Купопрадижните договори се поднесени до регулаторните тела и се чека нивно одобрување. Според очекувањата на Кроациа, со преземањето на овие две друштва, тие треба...

ММФ: Грчката економија постигна значајно подобрување

2018-07-02 12:39

Германскиот парламент го одобри пакетот мерки за олеснување на грчкиот долг, кој треба да и помогне на земјата да се ослободи од зависноста од спасувачките заеми со приближувањето на крајот на програмата за поддршка. Германските пратеници гласаа за пакет одобрен од европските кредитори и...

НЛБ Банка ја продолжува промотивната кампања за станбени кредити

2018-07-02 10:59

НЛБ Банка ја продолжува промотивната кампања за станбени кредити за физички лица до 31.07.2018 година. Во рамки на промотивната кампања, клиентите можат да ги искористат следните промотивни поволности:   Без трошоци за одобрување  Без трошоци за проценка   Повеќе информации може да се добијат...

Комерцијална Банка АД Скопје ги намали каматните стапки

2018-07-02 10:55

Како резултат на намалувањето на референтните стапка за пресметување на променливите каматни стапки за денарските побарувања и обврски и за пресметка на законска казнена камата, Комерцијална банка АД Скопје од 01.07.2018 година ќе изврши намалување на каматните стапки: Пасивните каматни стапки на правни лица:...

Раст на склучени договори за осигурување имот

2018-07-02 10:42

Осигурителните друштва во првиот квартал од годинава оствариле 2,36 милијарди денари бруто полисирана премија забележувајќи раст од 5,17 проценти во однос на тој период лани. Податоците на Агенцијата за супервизија на осигурувањето покажуваат дека бруто полисираната премија во делот на неживотно осигурување изнесува 2,03...

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

2018-07-02 10:02

Просечната каматна стапка на вкупните кредити во мај 2018 година бележи месечно намалување од 0,04 п.п. и изнесува 5,61%, додека просечната каматна стапка на вкупните депозити се задржа на нивото од претходниот месец и изнесува 1,46%. ‒ Просечната каматна стапка на новоодобрените2 кредити во...

Минимално намалување на каматите на кредитите за домаќинствата

2018-07-02 08:30

Во споредба со минатиот месец, каматната стапка на вкупните кредити на домаќинствата во мај е намалена за 0,04 п.п. и изнесува 6,29%, соопшти Народната банка. „Надолната месечна промена кај оваа категорија се должи на намалувањето кај сите нејзини компоненти: каматната стапка на денарските кредити...

Народна банка бира двајца вицегувернери

2018-07-02 08:05

Народната банка бира вицегувернери. Неодамна распиша јавен оглас за избор на кандидати кои ќе ги пополнат двете празни вицегувернерски позиции, едното на Анита Ангеловска-Бежовска, која пред месец и половина беше избрана за гувернер на централната банка, и второто на Маја Кадиевска-Војновиќ, чии мандат завршува...