Централна Кооперативна Банка објави оглас за вработување

2018-07-04 10:57

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД, објавува огласза вработувањена едно лице за работна позиција Раководител на експозитура: Крива Паланка, на неопределено време. Дневно работно време: од 08:00 до 16:00 часот Неделно работно време: понеделник – петок Банката нуди одлични услови за работа...

Силк Роуд Банка АД Скопје ја прошири својата мрежа со отворање на нов шалтер во с. Трубарево

2018-07-04 09:55

Силк Роуд банка ги известува своите клиенти дека  ја прошири својата мрежа со отворање на нов шалтер во с. Трубарево кој денеска и официјално започна со работа. Шалтерот на банката е лоциран на ул. Јурија бр. 1, во склоп на бензинската станица на Лукоил и...

Единствената дигитална банка во Македонија – ProCredit Bank Direct го проширува Сетот на банкарски услуги

2018-07-04 09:44

ProCredit Bank Direct го проширува Сетот на банкарски услуги и Ви нуди целосна контрола на Вашите финансии! Сетот Банкарски Услуги вклучува:   1. Трансакциска сметка во МКД и ЕУ 2. MasterCard Debit – eдна универзална картичка за сите Вашите потреби  3 бесплатни повлекувања на...

Законски измени за продолжување на мерката за пет проценти ДДВ за продажба на станови

2018-07-04 09:27

За пет години, односно до крајот на 2023 година се пролонгира рокот на примена на повластената стапка од пет проценти, на првиот промет на станбените згради и на становите што се користат за станбени цели, предвидува Предлог – законот за изменување на Законот за...

Предлог измени во законот за минимална плата

2018-07-04 09:15

Со предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија, за кој министрите во Владата на вчерашната седница се согласија дека треба да се донесе по скратена постапка, се уредува финансиска поддршка за раст на платите во повисок износ од...

Продолжен мандатот на Илија Илоски во управниот одбор на Комерцијална Банка

2018-07-04 08:03

Комерцијална Банка АД Скопје преку соопштение на Македонската берза исвестува дека ” Врз основа на член 33 од Правилата за котација на Македонската берза на хартии од вредност, согласно Одлука на Надзорниот одбор на Банката и издадена согласност од Народната банка на Република Македонија, продолжен...

Намалени провизии до 50% за тргување со акции со Шпаркасе Банка Македонија!

2018-07-04 07:57

Шпаркасе Банка Македонија воведе најнова промоција, со која на своите новорегистрирани клиенти им овозможува тргување со акции на Македонска берза АД Скопје – со намалени провизии за тргување до 50% од редовните надоместоци, во промотивниот период од 1.7. – 30.9.2018 година.  Дополнително, Шпаркасе Банка...

Нов производ на Халк Банк “Evolve Депозит”

2018-07-03 14:32

Халк Банка креира нов производ за своите клиенти а тоа е  Evolve Депозит , со каматна стапка која расте на секој 6 месеци!   Има два типа на Evolve Депозит : Evolve Депозит со можност за дополнителни вложувања: карактеристично за овој тип е тоа што...

Халк Банк -“Со скалестата чланарина трошете повеќе”

2018-07-03 14:17

Со скалестата чланарина трошете повеќе, а плаќајте помалку. Воведувањето на скалестата членарина им овозможува на корисниците на кредитните картички да ги намалат трошоците за членарина или пак целосно да ги избегнат. Со оваа можност на Халкбанк честото користење на кредитните картички од типот на...

0% провизија за подигнување на готовина од кредитните картички на банкоматите на ЦКБ Банка

2018-07-03 14:04

Ве известуваме дека во периодот од 04.07.2018 до 11.07.2018 година, подигнувањето на готовина на банкоматите на банката – со Вашите кредитни картички издадени од ЦКБ АД Скопје, ќе биде без провизии. *Поволноста се однесува само за кредитни картички на физички лица.