Sparkasse Банка и smladi.mk со конкурс за најкреативно лого!!!

2018-07-27 10:35

Шпаркасе Банка Македонија денеска го пушти во употреба новиот сајт за млади www.smladi.mk. “Современо, во вистински момент, поинакво, динамично и корисно за тебе! Имајќи ги предвид овие предуслови, ви го претставуваме вашиот нов омилен сајт! Но тоа не е сè! За почеток започнуваме со суперинтересен конкурс за...

Промотивен период на Централна Кооперативна Банка

2018-07-27 10:32

Во периодот од 27.07.2018 до 09.08.2018 година, подигнувањето на готовина на банкоматите на банката – со Вашите кредитни картички издадени од ЦКБ АД Скопје, ќе биде без провизии. Поволноста се однесува само за кредитни картички на физички лица.

Усвоен Кварталниот извештај на НБРМ

2018-07-26 13:54

Советот на Народната банка на Република Македонија денес одржа редовна седница, на која беше разгледан и усвоен најновиот Квартален извештај, при што повторно беше истакнато дека по олабавувањето на монетарнaта политика кон крајот на првото тримесечје, основната каматна стапка остана непромената на нивото од...

Електронско банкарство

2018-07-26 12:57

Електронското банкарство ( ги опфаќа банкарските активности што се извршуваат преку електронски средства, како што се: компјутери, банкомати, магнетни картички, чипови, тв-екрани, мобилни телефони итн. Електронското банкарство  претставува техника на извршување на банкарските работи, односно начин на испорака на банкарските производи. Според тоа, техниката на испорака на банкарските производи е она што...

EIOPA издаде извештај каде што ги детектира неуспесите и пропустите во осигурувањето

2018-07-26 12:36

EIOPA- европското надзорно тело за осигурување и професионално пензиско осигурување, објави известај со наслов „Неуспеси и пропусти во осигурувањето: Преглед на причините и рано откривање”,  со цел подобрување на работата на осигурителните компаниите кои имале неуспех на некое поле.   Двете најчести причини за...

Акциите на Facebook паднаа за 20%!

2018-07-26 12:19

Aкциите на Facebook денес претрпеа сериозен удар откако од компанијата соопштија послаб раст од очекуваниот, на корисниците на првиот квартал на годината. Компанијата соопшти дека има раст на профитот од 31% за вториот квартал од 5,1 милијарди долари, а приходите пораснаа за 42% од...

Fitch: Трговските војни може да го забават растот на светскиот БДП

2018-07-26 10:47

Ескалацијата на меѓународните трговски спорови може да доведе до забавување во темпото на зголемување на светскиот бруто домашен производ (БДП) во 2019-та година за 0,4 процентни поени до 2,8 проценти во однос на очекуваните 3,2 проценти, се наведува во прегледот на меѓународната рејтинг „Fitch“....

Букирај и рефундирај со booking.com и Уни Банка

2018-07-26 10:26

Во соработка со Booking. com УНИБанка Ви овозможува дел од средствата потрошени за престој во хотел (или апартман, соба или сл.) резервиран преку Booking. com, да ги рефундирате на Вашата сметка. Потребно е резервацијата да ја направите со дебитна или кредитна картичка на УНИБанка...

Свежа летна промоција “Кеш без провизија” на Уни Банка

2018-07-26 10:19

  Промотивна кампања за кредитни и дебитни картички Mastercard од 01.07.2018 до 30.09.2018 год. Секој ден во промотивниот период Ви овозможуваме подигнување готовина: БЕЗ ПРОВИЗИЈА со нашата MasterCard кредитна картичка на БАНКОМАТИТЕ НА УНИБАНКА БЕЗ ПРОВИЗИЈА со нашата MasterCard дебитна картичка и на ТУЃИ БАНКОМАТИ ВО ЗЕМЈАТА

Одземена потребната документација од Фондот за иновации за доделените грантови

2018-07-26 10:13

Со налог на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, Министерството за внатрешни работи вчера од Фондот за иновации и технолошки развој ја одзело потребната документација во врска со распределбата на грантовите од Фондот на носители на јавни функции. – Побарана е, и...