УНИ Банка АД Скопје објави оглас за вработување

2018-03-28 06:47

    Уни Банка има потреба од дополниотелен кавлификуван кадар за средново работно место:                                                            ...

Winner Life објави оглас за вработување

2018-03-28 06:41

        Winner Life има потреба за надополнување на работните места и затоа објавува оглас за работната позиција:   Специјалист за контрола и известување Потребни квлификации: Економски факултет Минимум 5 години работно искуство во сектор за финансии Напредно познавање на Excel Добро...

Недоволна едукација е причината за ниско користење на осигурителните услуги

2018-03-27 14:30

Финансиската едукација на населението во земјава сѐ уште е на многу ниско ниво, што секако е еден од факторите кои не дозволуваат подинамичен раст на финансиските услуги во земјава.   Коренот на проблемот се наоѓа во нашиот образовен ситем кој не обезбедува доволно корисни...

Капитал Банка со известување до своите клиенти за неработни денови

2018-03-27 14:00

    Капитал Банка АД Скопје ги известува своите корисници дека по повод престојните Велигденски празници експозитурите и шалтерите на банката нема да работат на 06.04.2018 г.(петок), 07.04.2018 г. (сабота) и 09.04.2018 г. (понеделник).

Најголем пораст на цените на акциите во последните 2 години на „Wall Street“

2018-03-27 13:30

На “Wall Street”, цената на акциите во понеделникот скокна за повеќе од 2,5 отсто, што е нивниот најголем дневен скок во последните две и пол години.   Според тоа растот покажува дека стравувањата од превртување во трговската војна по веста дека САД и Кина...

Факторингот е речиси непознат за македонските компании

2018-03-27 13:00

Во земјите во  Европа наплатата  на долг меѓу компаниите преку факторинг зафаќа 10 отсто од БДП, во Македонија тој процент е незначителен. Компаниите скоро и да не се информирани за можноста побрзо да го наплатат долгот преку факторинг компании, банките или осигурителните друштва и...

Нов банкомат на Шпаркасе Банка

2018-03-27 12:42

  Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје со цел проширување на својата мрежа на поставени банкомати и обезбедување на што поголема достапност на услугите отвори нов банкомат со нова локација, лоциран кај Млечен ресторан во Скопје на ул. Анкарска бр. 31 – наспроти кафе бар...

Извештај од светските берзи за 27.03.2018

2018-03-27 12:30

  Сите три индекси на берзата во Њујорк силно забележаа пораст дека Кина и САД се подготвени да преговараат. Цените на златото се во благ нагорен тренд, како и цените на суровата нафта.

Намалување на продажбата на недвижности за околу 5 проценти во Охрид

2018-03-27 12:00

  Охрид е атрактивен и интересен за купување станови најмногу од нашите иселеници во странство и од купувачи од внатрешноста. На пазарот на недвижности во Охрид цените за проджба се во мошне благ пад, информира Александар Трајкоски од агенцијата за недвижности „ Енхелеја. „Има...

Штедете во Силк Роуд Банка со депозитот „Силк Премиум” со каматна стапка до 2.8%

2018-03-27 11:00

  Отворениот орочен депозит „Силк Премиум” на Силк Роуд Банка ги комбинира предностите од орочување на слободните парични средства на клиентите и поволностите и привилегиите од престижната American Express Gold кредитна картичка.„Силк Премиум” е најдобар производ за депозити на пазарот во Македонија и нуди...