ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

2018-07-10 12:13

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата...

Топ 10 земји со најголеми резерви на злато од почетокот на 2018 година

2018-07-10 11:15

Во последните 10 години нема некоја измена во топ 10те земји со најголеми резерви на злато.  САД продолжуваат да се на прво место со резерви над 8.000 тони, што е еднакво на резервите на следните три земји во рангирањето.   Шест години по ред Русија...

Корелација на цената помеѓу Биткоин и Алткоините

2018-07-10 10:27

  (Време за читање 5 минути)   Уште еден ден и уште една статија за криптовалутите . Се надевам дека статиите кои што ги пишувам за криптовалутите се корисни и информативни. Ве молам, ако имате какви било прашања или предлози во врска со криптовалутите, слободно може да ме...

Bitcoin and Altcoin price correlation

2018-07-10 10:15

  (Reading time 5 minutes)   Another day and another post about the cryptocurrencies. I believe that you are finding my posts to be helpful and informative. Please if you have any questions or suggestions I would be happy to hear from you. In...

Македонските граѓани имаат право на бесплатно лекување во 17 држави

2018-07-10 10:04

Доколку се одлучите да летуватево Германија, Австрија, Турција, Хрватска, Словенија, Србија, Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина, Чешка, Холандија, Луксембург, Белгија, Франција, Италија, Словачка и Албанија  добро е да ја знаете оваа информација. За да добиете здравстевно лекување во овие земји единствен услов е да...

Ангеловска-Бежоска: Вториот квартал со позитивни сигнали за економска активност

2018-07-10 09:53

Во втората половина од годината може да се очекуват повисоки стапки на раст што би ги надополниле отстапувањата од почетокот на годината, но клучно за тоа, според гувернерот на Народната банка на Република Македонија Анита Ангеловска-Бежоска, ќе биде дали активностите на поголемите инфраструктурни проекти...

Ќе се врши измена на времетраењето на тргувањето со хартии од вредност на Македонската Берза

2018-07-10 09:19

Одборот на директори на Македонската берза донесе одлука со која се врши измена на времетраењето на тргувањето со хартии од вредност на берзата, согласно која, почнувајќи од 03.09.2018 година, времетраењето на тргувањето со хартии од вредност наместо до 13:00 часот ќе трае до 14:00...

Меркел: Кина е сојузник на Германија

2018-07-10 09:10

Билатералната средба меѓу кинескиот премиер и германската канцеларка треба да се гледа во контекст на царинските стапки на САД према Кина, ЕУ и Русија. Кинескиот премиер Ли Кечијанг вчера пристигна во Берлин. Може да се каже дека ја возврати посетата на германската канцеларка Ангела...

Триглав Осигурување објави оглас за вработување

2018-07-10 08:37

                                          ОБЈАВУВА ОГЛАС ЗА – СОВЕТНИК                                    ...

Патничко осигурување

2018-07-10 08:04

Патничко осигурување е една од најважните работи кои треба да ги имате со себе кога патувате надвор од државата. Ова осигурување ве штити од трошоци во случај на нужна потреба од медицинска помош во странство, а овие трошоци можат да бидат енормни во зависност од земјата...