Биткоин раѓање и пораст – (втор дел)

2018-03-02 09:17

  (Време за читање – 6 минути) Март 2014 – Биткоинот постои веќе 5 години и добива огромно внимание. Мислењата се поделени, некои мислат дека Биткоинот претставува една од најдобрите револуции во технологијата,  други дека е најголемиот меур во историјата и кога тогаш ќе пукне. Цените се движат...

Bitcoin the birth and rise – Part 2

2018-03-02 09:15

    March 2014 – Bitcoin is almost 5 years old, and it is getting so much attention. The opinions are divided, some people think that it’s one of the best revolutions in technology, others the biggest bubble in history. The prices are going...

Bitcoin – The birth and rise of (part 1)

2018-02-28 12:31

(6 minutes read) Almost 10 years ago, to be more precise on August the 18th 2008, just one day before my 26th birthday the domain name bitcoin.org was released. I clearly remember this day because just less then a month I had applied for...

Биткоин – Раѓање и Пораст (прв дел)

2018-02-28 12:27

(Време за читање- 6 минути) Пред речиси 10 години, поточно на 18 Август 2008 година, само еден ден пред мојот 26 ти роденден беше создаден и пуштен (Bitcoin.org ) името на домејн. Јасно се сеќавам на овој ден, бидејќи пред само помалу од еден месец имав...