Safest Cryptocurrency wallets

2018-03-22 14:15

(Reading time 6 minutes) The blockchain technology is absolutely contagious and it attracts more and more investors every day. If you are one of those investors a classic issue that you will face is discovering the right wallet. In my last post I’ve talked...

Паричници за крипто валути

2018-03-20 09:21

  (Време за читање – 6 минути) Како што продолжува нашето ново и возбудливо патување во светот на Криптовалутите, каде што се надевам дека научивте нешто  повеќе за криптовалутите , блокчеј технологијата, денес ќе зборувам за паричниците за чување на криптовалути . Паричникот за криптовалути е софтверска програма која ги чува...

Crypto currencies wallets

2018-03-20 09:17

  (Reading time 6 minutes) As our new and exciting journey in the Crypto world continues, where you’ve learned more about the basics of the cryptocurrencies, the blockchain technology, today I am going to talk about crypto currencies wallets.   A cryptocurrency wallet is...

Што е Блокчејн – објаснето со едноставни зборови

2018-03-15 08:59

(Време за читање 7 минути)     Сигурен сум дека сте слушнале за технологијата наречена Блокчејн (блок–синџир), но никогаш не сте размислувале подетално за тоа. Можеби сте прочитале но било објаснето на потежок начин, на начин што само некој компјутерџија ќе го разбере. Да бидам искрен, тоа беше малку...

What is Blockchain – explained in simple words

2018-03-15 08:58

    (Reading time 7 minutes) I am sure that you have heard about the new technology called Blockchain, but you have never gave a lot of thinking into it. Maybe it was explained in a difficult way, in a way that a computer...

12 Топ Блокчејн Компании

2018-03-13 09:29

(Време за читање 9 минути)       Во претходниата статија ви кажав малку повеќе за технологијата Блокчејн со едноставни зборови. Што е блокчејн, како тој функционира, различните видови на блокчејн и можноста дека повеќето од бизнисите ќе бидат погодени од блокчејн технологијата. Денешната статија се однесува на 12-те топ блокчејн компании. Кога размислувате...

12 Top blockchain companies

2018-03-13 09:26

  (Reading time 9 minutes)   In the previous post I’ve told you about Blockchain technology with very simple words. What is blockchain, how it works, the different types of blockchain,  and the possibility that most of the businesses will be affected by the...

Видови на криптовалути

2018-03-08 09:09

(Време за читање 7 минути) Одкако се појави биткоинот како прва успешна криптовалута,  голем број на нови крипто валути почнаа да се појавуваат на сцената. Овие монети обично се познати како ‘’алт монети ‘’ (алтернативни монети). Сите овие монети следеа по успехот на биткоин . Во моментов има повеќе од...

Types of crypto currencies

2018-03-08 09:05

(Reading time 7 minutes) Since Bitcoin was the first successful crypto currency, a lot of new crypto currencies started to emerge on the scene. These coins are usually called alt coins (Alternative coins). They have all been launched after the success of Bitcoin. There...

Криптовалути

2018-03-05 14:26

(Време за читање 7 минути) 2018 година, интернетот  е преполн со пораки, блогови, вести, можности за Биткоин и Криптовалути.   Криптовалутите се дел од нашиот секојдневен живот,  без разлика колку сакаме да ги игнорираме или да не зборуваме за нив, тоа е невозможно. Секое видео што е на Јутуб ,има реклама за некоја нова...