Доколку здравјето и парите Ви се важни, подобро прочитајте го ова

2019-10-24 21:00

Редакцијата на БанкоМетар.мк со внимание ја разгледа и проучи новата апликација на Халк Банк, апликацијата ХалкЕко и ако треба накратко да го сумираме нашето мислење: Секоја чест! Зошто оваа апликација е уникатна и како може истата да го подобри Вашето здравје, но и Вашите...

Понуда и услови единствени на пазарот-до 120.000 денари со еден клик-СН Финансии

2019-10-19 20:00

Не е ни чудо, што на анкетата ова лето, читателите на БанкоМетар.мк го избраа СН Финансии-Битола за финансиско друштво на годината во Македонија.  Оваа недела, редакцијата на БанкоМетар.мк спроведе истражување на пазарот за онлајн кредити и ги спореди сите понуди. Како неприкосновена и најдобра...

Телеком поставува, штетен по здравјето, предавател на сред Охрид, населението бесно и беспомошно !

2019-10-16 23:33

Тензично е овие денови во населбата Христо Узунов во центарот на Охрид. Имено, Телеком поставува предавател, кој е штетен по здравјето на луѓето, и воопшто не ги слуша повиците на локалното население.  Предавателот се поставува на стамбена зграда, каде за некоја ситна награда или...

Онлајн депозит на Халкбанк за едноставно штедење со само еден клик

2019-10-14 17:00

Онлајн депозитот кој во октомври, месецот на штедење, Халкбанк го понуди на пазарот, претставува иновативен производ кој овозможува едноставно и лесно, само со еден клик, да почне да се штеди. Производот е наменет за физички лица, корисници на електронско банкарство на Халкбанк и со...

Сидрото на нашата стагнација отсекогаш го спуштал нашиот капетан

2019-10-14 12:00

Ни се зачести, само за сидра да зборуваме… Се усидривме, се запустивме…Никој не споменува крила, пропелери или залет. Сидро, та сидро… Судбина изгледа ни е да седиме усидрени како најсиромашна економија во Европа. Но, со вакви капетани, со глави потешки и пожешки од тоа...

ЦКБ со одлична понуда: Станбен кредит со промотивни услови до 31.10.2019

2019-10-08 19:00

Размислувате за нов стан или куќа? Сакате да го решите станбеното прашање под најповолни услови? Долго време барате соодветен станбен кредит кој е „смел“ во износот кој Ви го нуди, а од друга страна е многу скромен во поглед на каматите и вкупните трошоци?...

Вие не ја наследивте оваа земја од Вашите деца, туку ја донесовте од Вашето село

2019-10-06 21:00

Работите во делот на финансиите во нашата земја излегуваат од контрола. Повторувам, излегуваат од контрола! Во само неколку дена, на рингишпилот наречен македонски финансии и а ла Дедо Мраз ветувањата проструија следниве неколку желби, изјави, бладања и политички поткупувања кои и тоа како, повторно,...

Relax кредит со животно осигурување од ХалкБанк со „релаксирани“ услови до 15 декември

2019-10-04 21:00

ХалкБанк излезе во пресрет на потребите на населението за задоволување најразлични потреби со што поповолни банкарски услуги и го креираше Relax ненаменскиот потрошувачкиот кредит со животно осигурување за кој, во промотивниот период до 15 декември, камата е 5% фиксна во првите две години и...

Неговото Височество: Партискиот трут, и нашиот нелогичен пазар на труд

2019-09-29 20:00

Ете, и тоа дочекавме, министерот Манчевски се огласи со „реформа“ за партиските трутови која уште повеќе ќе го збуни нашиот шашардисан пазар на труд. Имено, не знам што е покомплицирано, дали „реформава“ која ни ја објаснува министерот, а не можат да ја склопат седум...

Thomas Cook е последен по ред, а ова се деветте најлоши банкротства во историјата

2019-09-27 11:00

Пропаста на Томас Кук погоди половина милион луѓе што останаа во странство. Сепак, таа компанија не е единствената што успеала да заврши толку неславно. Еве ги 9-те најлоши колапси во историјата што го потресоа и светскиот пазар. Токму браќата Леман ја туркаа глобалната економија...