Ocean Bank не исплаќа од АТМ-и во Македонија – Голем проблем за бродските работници !!!

2019-06-26 13:19

Почитувани читатели, Во редакцијата на БанкоМетар.мк последните неколку денови дојдоа десеттина прашања и жалби од бродски работници од нашата земја, кои сите го имаат истиот проблем: не можат да подигнат готовина од ниеден АТМ терминал во земјата ниту да платат на ПОС терминал во...

Зголемете го Вашиот бизнис преку делење флаери во Охрид за време на лето и празници

2019-06-23 12:00

Доколку имате Ваш бизнис и сакате да ја зголемете Вашата видливост на пазарот а исто така и Вашите продажби, еден од најефективните начини за тоа е да се доближете директно до клиентите е преку рекламен материјал даден на рака или во поштенско сандаче.  За...

Планирате одмор? Кои се најдобрите туристички кредити во Македонија?

2019-06-21 18:58

Како што навлегуваме и официјално во летото, така и растат температурите но и потребата за освежување на семејниот буџет со средства за одење на одмор, тимот на БанкоМетар.мк состави листа на најдобри и најдостапни туристички кредити кои моментално се нудат во нашата земја.  Одиме...

Светската валута на Фејсбук “Libra” нема да биде само лоша за банките

2019-06-21 10:00

Со својата валута, Фејсбук сака да воспостави стабилно средство за плаќање. Но, има серија на опасности. Ова ги прави корисничките профили уште потранспарентни. Покрај тоа, недостасуваат и централните супервизори, како што се централните банки. Значи, Libra е закана за финансиската стабилност и демократијата, пишува...

Кои се партнерите во криптовалутата на Фејсбук – комплетна листа на инаугурациски поддржувачи !

2019-06-17 20:07

Кратки факти: – Десетици компании ќе бидат дел од управувачката асоцијација на криптовалутите на Фејсбук  – Во оваа статија листа на членовите што ќе бидат објавени утре ( во вторник ) Фејсбук тивко ја гради својата криптовалута повеќе од една година, и изгледа дека...

Имате добар инвестиционен проект – Ви требаат финансии?

2019-06-10 18:09

Имате одлична идеја и одличен бизнис план?  Не можете да се снајдете во морето бирократски препреки во македонските банки кои во суштина не финансираат развојни проекти, а алтернативните извори за финансирање Ви се непознати? Повелете на доверлив разговор со БанкоМетар.мк – долгогодишен партнер на...

Парите се “одличен растворувач и одличен лубрикант” – Б. Џонсон-типичен UK ретард

2019-06-10 17:24

Конзервативниот политичар од моменталното водство, Борис Џонсон, вети дека ќе ја спречи британскота исплата за развод од ЕУ од 39 милијарди евра, додека ЕУ не се согласи за подобри услови за излез. Тој во изјава за Сандеј тајмс кажа дека парите биле “одличен растворувач...

Поголем кошмар од наредната рецесија е – стагфлацијата

2019-06-06 21:00

Краткорочните циклуси продолжуваат да постојат на пазарите Најголемите стравови поврзани со следната рецесија – се дека тоа ќе биде во форма на стагфлација. Овие стравови можат да се насетат во повисоката економска фела нашироко низ светот. “Краткорочните циклуси продолжуваат да се повторуваат на пазарите....

Нашиот платен систем ќе ја прифати blockchain револуцијата

2019-06-04 09:46

Во Охрид, сеуште трае Конференцијата за плаќања и пазарна инфраструктура. Од досегашните говорници денеска, меѓу кои беше министерот за финансии Драган Тевдовски и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, беше искажана спремноста на нашата Влада и земја за прифаќање на блокчејн системите...

БанкоМетар.мк со совет ми заштеди над 15.000 евра: Писмо од наш читател

2019-05-28 13:30

Почитувани читатели, во текот на вчерашниот ден во нашата редакција дојде следното писмо во електронска форма од страна на наш читател, па со задоволство Ви го пренесуваме интегрално: Здраво БанкоМетар Јас сум Ваш редовен читател и следач. Имате супер и интересна содржина но поентата...