Ако не го излечиме капитализмот, ќе ја убиеме и демократијата

2019-09-21 15:00

Време е да се претвори капитализмот во систем кој е похуман од денес, порака испратена до читателите вчера од лондонскиот „Фајненшл тајмс“, веројатно е највлијателниот медиум во светот на финансиската и деловната заедница што долго време ги надминува границите на Градот Лондон. ФТ, придружуван...

БанкоМетар Предлог: Најдобрата мастерс програма доколку се гледате како успешен финансиски менаџер

2019-09-18 19:00

Доколку својата иднина ја гледате во корпоративниот свет, доколку Вашите желби се да бидете успешен менаџер кој ќе ја развива и прави профитабилна компанијата во која работи, доколку сакате да фатите чекор современиот свет и современите финансиски текови, а не знаете од каде да...

RELAX-ирано остварете ги желбите со неодоливиот Потрошувачки кредит на HalkBank

2019-09-16 21:11

За овој месец, кога после летните одмори и припремите за зимата имате многу потреби и финансиски обврски – немојте да ги занемарите Вашите желби. За најопуштено остварување на сите Ваши желби но и покривање на сите Ваши финансиски обврски, БанкоМетар.мк Ви го препорачува неодоливиот...

Огрев, школо, ајвари: За сите Ваши потреби тука е СН Финансии

2019-09-14 09:00

Завршија летните одмори, а со тоа и почнува сезоната на припрема за зима. Вашиот буџет е исцрпен после летните одмори а потребите и сметките се таложат? Знаете дека треба да купите прибор за децата за училиште, периодот на зимници е во полн ек, а...

Како да препознаете фалсификат евра? Видео инструкции:

2019-09-11 11:00

  Инструкциите ги дава вработен во Централната Банка на Црна Гора и се однесува за повеќе апоени на книжни евра.

Судот во Бања Лука донесе одлука дека банката не може да наплаќа трошоци за обработка на кредит

2019-09-10 10:00

Окружниот суд во Бања Лука ја изрекол првата пресуда со која се бара банката да му ги врати на  заемопримачот незаконски наплатените трошоци што произлегуваат од обработката на кредитот. Ова ја отвора вратата за сите оние на кои банката им наплатила такса за обработка...

Огрев, школо, ајвари: За сите Ваши потреби тука е СН Финансии

2019-09-05 20:00

Завршија летните одмори, а со тоа и почнува сезоната на припрема за зима. Вашиот буџет е исцрпен после летните одмори а потребите и сметките се таложат? Знаете дека треба да купите прибор за децата за училиште, периодот на зимници е во полн ек, а...

Гувернерката: Со овозможувањето за отварање сметки кај странски сервиси се зголемува е-трговијатаа

2019-09-03 11:00

Со овозможувањето нашите резиденти да отвораат сметки кај странските електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели се поттикнува електронската трговија. Особено важно е што со тоа се поттикнува можност нашите компании понатаму своите стоки и услуги да ги продаваат и на овој начин, што...

Ама ја претеравте и со “феминизмов“

2019-08-23 16:00

Читам што се пишува утрово, откако работава стана и официјална, и не можам да поверувам. Изненаден сум од неколку работи, кои ќе ги наведам по ред: Сум изненаден од површноста на нашите медиуми, особено од економските редакции. Јас не сум новинар, но сум сигурен...

Doing business the right way – the American way!

2019-08-20 14:00

За време на својот прв мандат, американскиот претседател Барак Обама, во екот на Големата Финансиска Криза од 2008 година, која патем речено, беше најголемата економска криза која ја погодила САД и остатокот од светот со најсилен интензитет од Големата рецесија од крајот на 1920-тите,...